¡ Pura Vida !

Deze term heeft voor de inwoners van Costa Rica een ruime betekenis; leef in het moment en haal alles uit je leven. Het heeft ook wel iets weg van Carpe Diem oftewel pluk de dag. Daarom gebruiken Tico's vaak Pura Vida in plaats van buenos dias om elkaar te begroeten.

Puur leven
Tico
Pura Vida

Costa Rica is daarnaast één van de weinige landen ter wereld die de ontbossing ongedaan heeft gemaakt en het verlies aan biodiversiteit een halft heeft toegeroepen met haar Pura Vida beleid. 

Ook hebben ze de bosbedekking tot meer dan de helft van het totale grondgebied laten toenemen terwijl het land economisch gezien ook nog groeit. En dan zie je! Costa Rica heeft een enorme rijke flora en fauna. 

Bovendien zijn de mensen allemaal super vriendelijke en altijd bereid om je te helpen of een praatje met je te maken. Wil je meer weten over Costa Rica? Bezoek dan de officiële website van het land. 

Costa Rica natuur
Pura Vida

Wanneer er iets van binnen verandert,
veranderen ook de zaken om je heen

Wat betekent het voor mij?

Pura Vida
Pura Vida

Letterlijk vertaald betekent Pura Vida puur leven. Maar wat is dat nou precies? Voor mij betekent het in ieder geval leven vanuit je hart in plaats van je hoofd. Dus doen wat bij je past vanuit een oprechte, eerlijke en innerlijke overtuiging en met een open houding. Daarbij je niet laten leiden door verwachtingen van anderen, maar leven vanuit je eigen kracht met respect en compassie voor de ander. Lukt dat mij altijd? Tuurlijk niet, maar de intentie is er ;-)!

Puur leven betekent voor mij ook goed voor jezelf zorgen zowel mentaal als fysiek. Gezond eten, sporten en yoga zijn daarom een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik houd enorm van koken met verse (pure!) ingrediënten.

Of is er nog meer? In mijn blog ga ik mijn innerlijke en fysieke reis beschrijven al rondreizend met mijn gezin in Costa Rica. Waar we precies allemaal naar toe gaan weten we nog niet. Eens kijken hoe mijn versie van “Pura Vida” er precies uit ziet! Wil je meer weten? Lees mijn blog!