Mezelf continu verder ontwikkelen en dingen leren. Ik houd ervan! 

Ik leer door dingen te doen, te ervaren en “gewoon te gaan”. Leren door vallen en opstaan, zeg maar…… Ik ga natuurlijk ook niet voor niks op sabbatical met mijn gezin naar Costa Rica ;-). Helemaal buiten mijn comfortzone mijn vertrouwde wereld verlaten en eens kijken wat het met mij en mijn gezin doet. Hoe ouder ik word hoe meer ik me realiseer dat dit de manier is die bij me past. En dat is niet altijd gemakkelijk in een maatschappij die het maken van “fouten om te leren” niet altijd toejuicht.  

Boeken over persoonlijke ontwikkeling lezen helpen me enorm om de juiste “mindset” te houden om dicht bij mezelf te blijven. Het helpt me vertragen, de wereld om me heen even te vergeten, naar binnen te keren en de tijd te nemen voor wat zelfreflectie. Er zijn boeken die mij ontroeren, mij inspireren of mijn gedachten ordenen. In ieder geval hebben onderstaande boeken me aan het denken gezet en me daarmee in beweging. Dat vind ik geweldig en gun ik iedereen! Daarom deel ik deze boeken met je.

Heb je een tip voor een boek voor mij? Laat het me weten!

Dit boek ben ik op dit moment aan het lezen...

Het boek van vreugde

Ben jij ook zo iemand die leert door te doen en te ervaren? Of heb je inzichten die je met me wilt delen? Of heb je vragen of opmerkingen over mijn blog? Laten we connecten met elkaar! Het lijkt me zo tof om met gelijkgestemden in contact te komen om van elkaar te leren, boekentips uit te wisselen en elkaar te motiveren. 

Liefs Elfi

Dit zijn echte aanraders!

Ongetemd leven

Heerlijk boek met het persoonlijke verhaal van de auteur in combinatie met allerlei wijze lessen over hoe je nog meer jezelf kunt zijn.                                                     

de creatiespiraal

Dit boek heeft mijn manier van denken veranderd over dromen en wensen waar maken. Het bevat een duidelijk stappenplan wat je daarbij kan helpen.

1

Voor mij een “gouwe ouwe”. Over een vrouw die alles van haar huidige leven op geeft om zichzelf te vinden in Italië, India en Bali. Vol humor en wijsheden. Love it!

Wildlife Costa Rica

Dit boek heeft ons al zoveel plezier gegeven als gezin! Steeds opnieuw als we een vogel, insect etc. zien zoeken we het op en kruisen we het aan in het boek.        

Costa Rica lonely planet

Ik dacht alles wel op internet te kunnen vinden over Costa Rica, maar niks is minder waar. Must have als je naar Costa Rica op reis gaat!

De keuze

Edith is een overlevende van de Holocaust. Door het vertellen van haar verhaal deelt ze de opgedane wijsheden over hoe je met tegenslagen in het leven om kunt gaan. 

Het geschenk

Van dezelfde auteur als “De keuze”. Belangrijkste les uit dit boek: Dat wat er met ons gebeurt is niet het belangrijkste, maar wel wat we er vervolgens mee doen.

1

Dit boek las ik jaren geleden toen ik alleen op reis was in Thailand. Het heeft mij geholpen om anders naar een gevoel van angst te kijken. 

De kunst van het geluk

Spiritueel, maar ook een concreet boek. Vol met wijsheden waar je echt iets mee kan. Mededogen is de sleutel :-).                

licht leven

Eigenlijk vertelt dit boek alles over hoe je anders naar het leven kan kijken. Zonder al te veel poespas, maar gewoon met handige tips en aan de hand de eigen ervaringen van de auteur.

1

Dit boek heeft mij geholpen om anders naar succes en geluk te kijken. Heb je “alles” maar ben je toch niet gelukkig? Read this…..

Ps. Deze website bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg over de producten die je via het aanklikken van een link op mijn website koopt. Jij merkt daar verder niks van, maar het helpt mij om deze website (financieel gezien) in de lucht te houden. En no worries, ik beveel alleen producten, diensten of boeken aan die ik echt goed vind.